Verbinden, versterken, voorkomen. Stichting Wijkcentrum West draagt vanuit haar missie bij aan de wijk die Westwijk wil zijn en de daarbij behorende ambities: een sociale, gastvrije en veilige wijk. Wijkcentrum verbindt mensen, versterkt eigen kracht en voorkomt dat kleine problemen groot worden. Samen met wijkbewoners, vele vrijwilligers en andere organisaties bouwen wij aan een leefbare en veilige wijk met gelijke kansen voor iedereen. Met de inzet van onze vrijwilligers en betrokken medewerkers kunnen wijkbewoners, jong en oud, hun talenten ontdekken en ontwikkelen, elkaar ontmoeten en meedoen in de samenleving. Hierbij hebben wij extra aandacht voor degenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.


Vlaardingen - Op 1 mei 2024 vond de feestelijke opening van twee duurzame parklets in de Vlaardingse Zuidbuurt plaats. De parklets, waarbij het gaat om parkeerplekken die getransformeerd worden tot ontmoetingsplekken, zijn in de Zuidbuurt vormgegeven door hier twee buurttafels te ontwerpen en te plaatsen. Dit met het doel om de levendigheid van de buurt te vergroten. De bewoners in de Zuidbuurt vierden samen met Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en ERA Contour op 1 mei de komst van de parklets. De ruime buurttafels bieden mogelijkheden voor verschillende activiteiten, zoals gezellig kletsen, een evenement organiseren, ontspannen na een wandeling, of samen genieten van een maaltijd in het zonnetje. Lees verder.

In de parklet zit een wormenbak waar op een duurzame manier jouw GFT verwerkt kan worden. Het is beter voor het milieu wanneer iedereen dit thuis verwerkt, ten opzichte van het ophalen met vrachtauto’s om het centraal te verwerken of wanneer het GFT verdwijnt bij het restafval. Daarnaast levert je dit voedzame wormencompost op, wat nuttig is voor iedereen die van tuinieren houd. 

Wormenboerderij
Wormenboerderij
Wormenboerderij

De Wormenboerderij wil op een leuke en leerzame manier bijdragen aan een duurzame planeet!

Gewoontes zijn moeilijk af te leren, toch? Dan kunnen het maar beter goede gewoontes zijn, zoals thuis je eigen GFT composteren. Alle kleine beetjes helpen!

De Wormenboerderij is een start-up die duurzame beslissingen leuk en toegankelijk maakt. Wat kun je van ons verwachten? Een heldere uitleg, praktische tips en een product wat duurzaam, sociaal en lokaal is gemaakt in samenwerking met onze partners.

Wij zijn jonge ondernemers met grote interesse in de groene ontwikkelingen van onze tijd. Wie zijn wij? 

Bij het openen van de link krijgt u eerst reclame te zien, maar u kan aanklikken dat u deze wil overslaan.

Hoi, leuk dat jullie hier op www.wormenboerderij.nl zijn! Wij zijn Jasper & Emiel, de initiatiefnemers van deze webshop.Begin 2020 zijn we gestart om thuis ons GFT te verwerken met de behulp van compostwormen en een wormenhotel. Zelf zijn we geïnspireerd door de Ruben-Tijl-Ruben podcast, bekend van de Lama's. In een aflevering vertellen ze vol passie over hun nieuwe huisdieren: compostwormen die hun afval verwerken tot compost.

We hadden dit nog niet eerder gehoord, maar waren meteen enthousiast. We kwamen erachter dat dit ook voor onze vrienden en familie goldComposteren? Ja natuurlijk. Composteren met behulp van compostwormen? Nooit van gehoord. Klinkt leerzaam en duurzaam? Klopt, dat is het ook!

Via de Wormenboerderij willen het toegankelijk maken om thuis je GFT te verwerken.

- Emiel de Kruijff en Jasper Veerman

Heeft u interesse in een gratis e-book: Composteren met wormen voor beginners (wormenboerderij.nl)