OPMERKING: De Klusbib is nog in voorbereiding. Wij streven ernaar om medio juni open te gaan.

Tot die tijd zijn wij nog opzoek naar (elektrisch) gereedschap. Heeft u nog gereedschap liggen dat een tweede leven verdiend lever het dan bij ons in! Dit kan tijdens kantooruren in Wijkcentrum West of bij de Kledingbank Vlaardingen aan de Surinamesingel. Deze is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 - 15.00 uur. Om het klussen in en rond de woning voor iedere Westwijker mogelijk te maken starten wij binnenkort met een Klusbib. Hier kunnen bewoners van de Westwijk met beperkte financiële middelen gereedschap lenen. Dit draagt niet alleen bij aan socialere wijk maar ook aan duurzaamheid. De openingstijden van de Klusbib zijn voorlopig elke vrijdag middag van 15:00 tot 17:00 uur.

 

Eenieder die gebruik wil maken van de diensten van de Klusbib dient zich aan te melden. De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 15,- per jaar. Daarna is het mogelijk in onze webshop gereedschap te reserveren voor een week. Er kunnen maximaal 3 stukken gereedschap tegelijk worden geleend. Het gereedschap kan worden opgehaald en ingeleverd tijdens de openingstijden. Ook is het mogelijk om producten als schuurpapier geschikt voor de geleende schuurmachine bij ons aan te schaffen. 

Het gereedschap is onderverdeeld in 4 categorieën. U kunt hieruit kiezen als u lid bent geworden.

  1. ALGEMEEN
  2. BOUW
  3. TIMMERWERK
  4. TUIN

Het lenen van het gereedschap is gratis. Als bij het  artikel een prijs staat, dan is dat voor eventuele kosten voor verbruik en/of slijtage. Deze kosten moeten bij het ophalen betaald worden. 

Procedure inschrijving

  1. Invullen van het inschrijfformulier met alle gegevens en akkoord gaan met Klusbib afspraken en Privacyverklaring. Het lidmaatschap is voor een jaar en kost € 15,-.  Te betalen bij het Wijkcentrum West. De eerste keer dat u hier komt voor het ophalen van gereserveerd gereedschap, zult u zich ook moeten legitimeren met een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Alsmede controle van uw adres door bijvoorbeeld een bankafschrift. Betaling per betaalautomaat. 
  2. Wilt u nu gereedschap gaan reserveren is het voor de eerste keer noodzakelijk een account aan te maken. Zie de button account aanmaken. Hier vult u het e-mailadres in dat u wilt gebruiken en een wachtwoord. Vervolgens krijgt u op dat e-mailadres een bericht dat u moet bevestigen.
  3. Nu kunt u inloggen en gereedschap naar keuze kiezen. Maximaal 3 per week. Is een artikel niet beschikbaar dan ziet u bij het product staan: Uitverkocht. Is dat het geval. Kies dan een ander product of geef aan dat u op de hoogte gehouden wil worden als het product weer beschikbaar is.
  4. Heeft u uw keuze gemaakt van welke gereedschappen u wilt lenen. Kies dan bestellen. Bent u al ingelogd, dan kunt u gelijk verder. Anders dienst u eerst in te loggen. 
  5. U krijgt een e-mail dat u het gereedschap op vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur kunt ophalen bij het Wijkcentrum West.
  6. Een week later kunt u het gereedschap op dezelfde plek weer inleveren.