Derde kastje vol met boodschappen

De Stichting Boodschappenkastjes Vlaardingen opent een derde kastje, ditmaal bij Wijkcentrum West. Eerder opende de Stichting van Kirsten Pegels al boodschappenkastjes, met daarin producten voor mensen die het minder breed hebben, bij de Remonstrantenkerk en de Rehobothkerk. 

De opening van het derde boodschappenkastje is op 10 juli aan de Professor Telderstraat 10. Vanaf 10.00 uur wordt de opening gevierd samen met cliënten van locatie De Boei van Ipse de Bruggen. Zij hebben dit kastje gebouwd. 

Pegels vult de kastjes drie keer per week aan. "Met alles wat houdbaar is. Pasta, rijst, blikken soep, kruidenmixen en douchegel. Ik vind het heel fijn om te doen. Er wordt gelukkig veel gedoneerd, ik hoef het niet in mijn eentje te vullen. Het zou niet nodig moeten zijn, maar dat is voorlopig een utopie", meent Pegels. 

De Stichting is van plan om nog twee kastjes te openen. Eerder kreeg de Stichting steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Bron AD - Daan de Hulster - 27 juni 2024.

Hieronder wat foto's van het ophangen van het kastje op zaterdag 29 juni 2024. Op dinsdag 10 juli 2024 om 10.00 uur is de officiële in gebruik name gepland.