INTERNATIONALE VROUWENDAG BIJ WIJKCENTRUM WEST.

Officieel is vrijdag 8 maart 2024 de internationale vrouwendag. Deze dag is er om aandacht te vragen voor thema’s rondom vrouwenemancipatie zoals economische zelfstandigheid, werk- en zorg verdeling, de loonkloof, empowerment, seksualiteit en discriminatie. Op maandag 4 maart 2024 willen wij deze mooie dag vieren in de vrouwenkamer in Wijkcentrum West. Er zullen diverse activiteiten zijn en we sluiten af met een lunch. Het is voor de gezelligheid, maar als de bezoekers een idee hebben voor een vervolg kunnen ze dat zeker laten weten.

Vanaf 09.30 uur zijn alle dames welkom. Om 10.00 uur zullen we feestelijk gaan openen door Debby de Jongste en aanwezigheid van Jacky Silos en Helma Kersten van de gemeente Vaardingen. Waarna er verschillende activiteiten zijn voor de dames. Deze duren tot 12.00 uur. We sluiten het feest met een lunch. De activiteit is voor vrouwen door vrouwen en gratis toegankelijk.

PROGRAMMA:

09:00 uur: Inloop

10:00 uur: Opening / start door Debby de Jongste 

10.00 - 12.00 uur: Henna artiest aanwezig en mogelijkheid om nagels te laten stijlen.

10.30 - 11.00 uur: Workshop Buikdansen

11.00 - 12.00 uur: Modeshow

12.30 uur: Lunch, gezelligheid muziek, tot zo lang het gezellig is!

In de Vrouwenkamer ontmoeten vrouwen elkaar, drinken samen koffie en thee, praten met elkaar en luisteren naar elkaar.

De doelgroep is zeer gevarieerd qua samenstelling en leeftijd: moeders van wie de kinderen op school zitten, oma’s maar ook vrouwen die alleen zijn.

Het is voor hen een plek waar ze even tot rust komen. Het is ook een laagdrempelige, fijne en gezellige plek om bijvoorbeeld te oefenen met Nederlands spreken en luisteren. Soms is er een gesprek naar aanleiding van een onderwerp, zoals een gebeurtenis uit het nieuws, een bezoek aan de huisarts of een feestdag.

Ook komt er wel eens iemand iets vertellen. Je kunt gewoon binnenlopen, je hoeft je niet aan te melden en het is gratis. 

Vrouwenkamer - Iedere maandag vanaf 09.30 uur. Zie agenda