Elke eerste zaterdag van de maand kunnen bewoners hun kapotte apparaten brengen naar het Repair Café. Denk hierbij aan fietsen, kleding, elektronica, computers, telefoons en Senseo’s, bijna alles dus wat mogelijk is om mee te brengen is.

Wie niets te repareren heeft, kan ook langskomen voor een lekker kopje koffie of thee. Maak een gezellig praatje met andere bezoekers of ga kijken bij de reparaties.

 

Iedere eerste zaterdag van de maand. Zie de agenda.

Zaterdag 4 mei 09.30-12.00 uur
Zaterdag 1 juni 09.30-12.00 uur


INFORMATIE WAT ER WEL EN NIET GEREPAREERD KAN WORDEN

Printers en computers:
Repair Café Vlaardingen repareert geen printers.
Helaas hebben wij moeten constateren dat deze in bijna geen enkel geval door ons te herstellen zijn.
Bij computer software herstel werken wij alleen aan en met legale software.
Senseo apparaten:
Met trots kunnen wij melden dat Repair Café Vlaardingen zich gespecialiseerd heeft in Senseo herstel en het in bijna alle gevallen lukt om de Senseo te repareren. Graag vooraf de reparatie het apparaat grondig schoonmaken.
Complexe koffiemachines met bonen:
Helaas zijn wij moeten stoppen met het onderzoeken van een storing in deze machines. Het kost ons teveel tijd en bijna nooit lukt een reparatie. Er is teveel verschil in werking, type en manieren om ze open te krijgen.
Advies: volg de schoonhoud instructies en de adviezen te gebruiken producten precies want vervuiling is de hoofdoorzaak van storingen in deze apparaten.
Fietsen:
Wij nemen maximaal één fiets per bezoeker aan voor een reparatie.
Soms krijgen wij fietsen aangeboden voor bijvoorbeeld het herstellen van een band die verder in slechte staat zijn of zelfs onveilig.
Wij voeren dan de gevraagde reparatie niet want wij willen dat de veiligheid van de fiets sterk verbeterd is na onze reparatie.
Fietssloten doorslijpen:
Het doorslijpen van sloten (waarmee een fiets afgesloten is) doen wij niet omdat ons dat door de Politie ontraden is.
Kleding reparatie:
Wij werken alleen aan schone kleding en stoffen en maximaal 2 stuks per aanbieder per ochtend.
Klokken:
Repair Café Vlaardingen heeft een eigen klokkenmaker die kleine reparaties ter plekke uitvoert en mogelijkheden heeft voor complexe reparaties.HET REPAIR CAFÉ IS OOK EEN SOCIAAL GEBEUREN

Wie niets te repareren heeft neemt gewoon een lekker kopje koffie of thee. Maak gezellig een praatje met andere bezoekers of ga kijken bij de reparaties.

Wij zijn altijd op zoek naar nog gereedschappen, allerlei soorten kabels en andere materialen waarmee wij kunnen repareren.
Als u die heeft en waar u toch niets meer mee doet dan kunt u die afgeven bij ons in Wijkcentrum West, Professor Telderstraat 10, 3132 AZ Vlaardingen of kunt u een mailtje sturen naar: repaircafevlaardingen@gmail.com en kunnen een afspraak maken om het op te halen.

​Repair Café is een wereldwijd initiatief, kijk hiervoor op de site www.repaircafe.org